Stvoren 1949., MARS je jedan od začetnika Japanske Whisky kulture, sa neobičnom i epskom poviješću u Japanu, vođen vizijom KIICHIROA IWAI, utemeljitelja Mars Whisky kuće.
Mars viski nastao je 1949. godine u Japanu, a u vlasništvu je Hombo Shuza, obiteljske tvrtke specijalizirane za alkoholna pića. Osnovan 1872. godine u Kagošimi, na samom jugu Japana, Hombo Shuzo proizvodio je prije svega Shochu, japansku eau-de-vie prije nego što je slijedio trend japanskog viskija. Godine 1949. tvrtka je dobila prvu licencu za viski i započela destilaciju u Tsunukiju: priča o Marsu je započela. 1960. godine Kiichiro Iwai preuzeo je funkciju šefa destilerije viskija na Marsu, a u Isawi je sagrađena nova Mars destilerija, s bakrenim potpornim dijelovima koje je posebno dizajnirao. Ti su se lonci koristili do 2014. godine, ali s obzirom na to da se bakar smanjio na 1 mm, Mars ih je morao zamijeniti replikama iz Miyakea. Kiichiro Iwai se danas smatra ocem viskija Mars. Nakon godina istraživanja, Iwai je u Shinshuu u srcu Japanskih alpi na 800m visine pronašao savršeno mjesto za viski proizvodnju.